"Drawings on Water" by Ralph Kerle

Novembris, 2015

Vilohbijas (Willoughby, Australia) mākslinieka Ralfa Kerles (Ralph Kerle) fotogrāfijas Drawings on Water, kuras tika uzņemtas ceļojot smailītē pa Sidnejas Tuvējām ostām vai Warring - Ga, kas ir vietas aborigēnu nosaukums, šī gada beigās tiek atrādītas divās Eiropas galerijās - Lisabonā un Rīgā. 

Esam lepni un gandarīti par to, ka, ciešā sadarbībā ar Austrālijas vēstnieku Latvijā Džeraldu Tomsona kungu, Ralfa Zīmējumi ūdenī ir skatāmi un iegādājami tieši pie mums. Ralfa Kerles foto ir unikāli - tā ir abstraktā māksla, ko radījusi pati daba, un, kas realitātē ir pastāvējusi ļoti īsu brīdi. Mākslinieks, ceļojot ar smailīti, tādā veidā atbrīvojoties no depresijas bez medikamentu palīdzības, šo mirkli ir prasmīgi spējis noķert. Darbi ir atspulgs tam, ko mums atrāda daba, šeit nav nekā mākslīgi izmainīta. Lai to patiesi saprastu, tas ir jāredz!

Ralfs Kerle ir Viktorijas Mākslas koledžas Melnburnā, Austrālijā, absolvents, studējis dramatisko mākslu. Dibinājis un vairāk kā piecus gadus vadījis slaveno Flying Trapeze Cafe, cieši strādājot kopā ar rakstniekiem, dizaineriem, mūziķiem un komiķiem. Vēlāk pievienojies Sidnejas Teātra kompānijai kā asociētais direktors un agrajos 80-os bija atbildīgs par jaunā Austrālijas teātra darba attīstību. Vairāk kā 14 gadus vadījis savu pasākumu kompāniju, kura bija nozīmīgu publisko un korporatīvo pasākumu režisors. Šobrīd Ralfs ir pasaulē atzīts līderis radošo prasmju attīstībā un to pielietošanā uzņēmumos. Kompānija IBM viņu ir ierindojusi starp 100 vadošiem radošiem līderiem pasaulē.

Ralfa Kerles fotomāksla ir unikāla! Viņa darbus novērtē gan mākslas kolekcionāri, gan tie, kuriem patīk savu interjeru papildināt ar kādu mākslas darbu. 

Foto Karens Oganyans