Sirdspukstu galerija

Jūnijs, 2020

Mākslas izstāde „Sirdspukstu galerija” ir trīs dominējošo motīvu simbioze: gaisma, vieglums un sirds, kurus vieno mākslinieces pieskāriena „dzīsla”. Tieši šie aspekti abstrakto ainavu pārvērš intuitīvā, daudz personīgākā glezniecībā.

„Izstādē piedāvātie mākslas darbi ir radītā tēla atmiņās, piedzīvoto mirkļu emocijās dažādos laika periodos, kas ir pārnestas uz audekla. Gleznas ir liecības par mūsu dzīves pārdzīvojumiem. Lai realizētu un „pārdzīvotu” situāciju, man tā ir jāparāda glezniecībā. Tikai daloties emocijās ar audeklu un pēc tam analizējot darbu no malas, es iegūstu sirdsmieru, ”saka Anete Kalniņa.

Izstāde „Sirdspukstu galerija”, kas tapusi galerijai ArtAlea, norisināsies Rīgā no 8.jūlija līdz 7.augustam interjera dizaina galerijas CREA telpās, Brīvības ielā 103.
Darba dienās ekspozīcija būs apskatāma no 11.00 līdz 19.00, sestdienās — pēc vienošanās, svētdienās brīvs.
Ieeja bez maksas.
***
Anete Kalniņa — Latvijas Mākslinieku savienības biedre un Latvijas Mākslas akadēmijas Doktorantūras studente. Ir starptautisko konkursu pieredze. Mākslinieces darbi atrodas privātkolekcijās Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā. Vairāk par Aneti un izstādi - https://bit.ly/sirdspukstu.